Във връзка с началото на учебната година в училищата и

...
Във връзка с началото на учебната година в училищата и
Коментари Харесай

БДЖ: Учениците и студентите пътуват с 50% намаление, може да е и по-голямо |

Във връзка с началото на образователната година в учебните заведения и идния старт на академичната година във висшите образователни заведения, БДЖ припомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти постоянно обучение) имат право да пътуват с 50% понижение от постоянната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да могат младите клиенти на БДЖ да употребяват тази отстъпка, е належащо да си закупят железопътна карта „ Учащ ”. Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната против фотография и увещание от съответното образователно заведение. При показване на фотографията и нужния документ, картата се издава незабавно на място. Цената на железопътна карта „ Учащ ” е 1.00 лева и е годна от 1-и октомври до 30-и септември на идната година.

БДЖ предлага и спомагателни преференции за всички възпитаници и студенти, които са закупили железопътна карта „ Учащ ”. Срещу тази карта, учащите могат да закупят още веднъж с 50% отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този метод цената на всяко тяхно пътешестване ще бъде още по-ниска. Допълнително преимущество е фактът, че абонаментните карти важат за пътешестване както с пътнически, по този начин и с бърз трен, без да се доплаща разлика в цената поради другата категория на влака.

Учащите на възраст до 26 навършени години употребяват спомагателни понижения и при пътувания в група. „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД предлага 75 % понижение от постоянната цена на билетите за проведени групи от най-малко 10 души. За задачата е належащо да се показа писмо и поименен лист в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с автограф и щемпел от образователното заведение. В случай, че пътуващите в групата възпитаници или студенти са от разнообразни образователни заведения, тогава те наложително би трябвало да показват и железопътна карта „ Учащ ”. Преподавателите, които съпровождат групата (1 учител на 10 учащи), употребяват също 75 % понижение от цената на билета.

За облекчение на образователните заведения, националният железопътен транспортьор предлага уеднаквен формуляр за поръчка за групово пътешестване. Този формуляр, както и цялостното наличие на регламента за образуване на групови пътувания, са оповестени на формалната интернет страница на сдружението (www.bdz.bg).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР