Във връзка с наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите

...
Във връзка с наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите
Коментари Харесай

Ваксинационният COVID пункт на ВМА спира работа

Във връзка с следената наклонност за понижен брой на искащите лица за имунизиране и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в осъществяване на задания от националното опазване на здравето и по здравното обезпечаване на Въоръжените сили на Република България, от 12.12.2022 година, понеделник, краткотрайният имунизационен център във ВМА прекратява своята активност. Това оповестяват от лечебното заведение.

От там допълват, че е основана организация при нужда от имунизации против COVID-19 на военнослужещи и цивилни чиновници от Министерството на защитата и Българската войска това да става навреме от експертите от Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се реализират имунизации против други инфекциозни болести.

В равносметка за работата на имунизационните пунктове, от ВМА регистрират, че във всички военни лечебни заведения в страната са сложени над 180 000 дози от имунизациите против Коронавирус от края на 2020 година досега. От тях близо 160 000 са направените имунизации единствено в столичната ВМА, прецизират от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР