Във връзка с метеорологичната прогноза за понижаване на температурите и

...
Във връзка с метеорологичната прогноза за понижаване на температурите и
Коментари Харесай

АПИ: Шофьорите да внимават по пътищата и да тръгват само с подготвени автомобили


Във връзка с метеорологичната прогноза за намаление на температурите и предстоящи снего превалявания над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура ” моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. За през днешния ден е избран жълт код за евентуално рисково време и снеговалеж в 22 области в Западна, Централна, Северна и Южна България – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките против хлъзгавост и замръзване. Машините на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР