Във връзка с един от най-щекотливите въпроси - относно почивките

...
Във връзка с един от най-щекотливите въпроси - относно почивките
Коментари Харесай

МОН: Без частни училища и родители в програмата за безплатно летуване

Във връзка с един от най-щекотливите въпроси - по отношение на почивките на учениците и дали подборът им ще сътвори дискриминация, от просветното министерство показват, че в стратегия " Отново дружно " са дефинирани единствено примерни критерии за асортимент на децата и се дава независимост на педагогическите препоръки да дефинират съответните критерии, по които ще се взема решение кои възпитаници да бъдат изпратени на отмора.

Придружаващите педагогичен експерти ще бъдат командировани от шефовете, само че без право на командировъчни пари. Те могат да получат заплащане по силата на писмен контракт с туроператора, само че МОН не е страна в този контракт, прецизират от ведомството.

Както учениците, по този начин и техните ръководители ще бъдат застраховани за времето на шестдневните почивки.

По-ниска цена, препоръчана от туроператор не може да е критерии за избор на оферта, акцентират от МОН, а на постоянно слагания въпрос " Защо парите по програмата, 15 милиона лв., не са дадени за детската болница или за лекуване на деца в чужбина " от министерството показват, че сумата е планувана целево за подкрепяне на туристическия бранш и просветителната система няма избор да ги насочи към други действия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР