Във връзка с борбата с COVID-19 бившият евродепутат, български политик

...
Във връзка с борбата с COVID-19 бившият евродепутат, български политик
Коментари Харесай

Николай Бареков дари личния си автомобил на лабораторията за COVID-19 в УМБАЛ „Свети Георги”

Във връзка с битката с COVID-19 някогашният евродепутат, български политик и публицист Николай Бареков подари през днешния ден персоналния си автомобил Land Rover безплатно за потребностите на УМБАЛ „ Свети Георги” в родния му град Пловдив. Колата ще бъде употребена за обслужване на новосъздадената лаборатория за Коронавирус 19 в болничното заведение и за улеснение на работата на медиците на първа линия и на самата лаборатория, за която Бареков към този момент подари 10 000 лв.. На връчването на дарението през днешния ден с изключение на домакинът – изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Свети Георги” проф. доктор Карен Джамбазов, участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров и представителят на Николай Бареков – адв. Кристиан Гьошев.

Bnews потърси Николай Бареков с цел да разяснява своите дарения към болничното заведение в родния си град. Вижте какво сподели той особено за читателите ни!

*публикувам отговора му без редакторска интервенция

Личният си автомобил прибавих, като подаяние към УМБАЛ "Свети Георги " откакто още минали месец дадох на болничното заведение 10 000 лв. персонални средства, с цел да бъде построена лаборатория за проби за ковид. Призовавам всички политици да създадат същото като мен. И да ви кажа в този момент нещо, което си е напряко за сълзи. За да даря този джип трябваше да платя 20 000 лв. персонални средства на лицето Юри Катанов, който също е пловдивчанин, само че и маша на подсъдимия Иво Прокопиев. Благодарение на приятелите си в съда на чело с Лозан Панов, тези 20 000 лв. вместо да ги дам, като подаяние на моите съграждани в Пловдив, отпътуваха в дебелия джоб на осъдилия ме Катанов, който беше запорирал с ЧСИ персоналния ми автомобил.

„ От името на УМБАЛ „ Свети Георги” изричам откровени благодарности на господин Бареков за неговото подаяние. Той към този момент оказа помощ с персонални средства за лабораторията за COVID-19. А през днешния ден получаваме и опция да използваме този автомобил, който ще ни помогне да свършим ужасно доста работа, защото е високопроходим. Ще го употребявали освен в битката с COVID-19. Той ще бъде доста потребен и в цялата активност на болницата”, сподели при приемане на дарението изпълнителният шеф на УМБЛ „ Свети Георги” проф. доктор Карен Джамбазов.

„ Благодарни сме на господин Бареков и на всички останали донори, които помогнаха да реализираме резултатите, които имаме през днешния ден като съоръжение, инфраструктура и подготвеност за посрещнем по-тежки времена с COVID-19, като откровено се надяваме това да не се случва”, сподели още проф. Джамбазов.

„ С горделивост и задоволство можем да кажем, че лабораторията стана факт за извънредно къс период, с помощта на донорите, народните представители и институциите, ангажирани с идеята. Лабораторията е една изключителна облага за Пловдив и за целия район. Особено значима и скъпа е в този момент, в изискванията на пандемия, както и в бъдеще, когато в нея ще продължат да се правят необятна гама вирусологични изследвания”, сподели кметът Здравко Димитров.

„ Държавата ни се намира в сложна и невиждана до момента обстановка, по този начин е в целия свят. Въпреки хилядите отзиви за протичащото се, на първо място сме хора и би трябвало да бъдем солидарни един към различен, виновни към себе си и към всички останали”, показа донорът Николай Бареков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР