Във връзка с безредиците, възникнали в град Лондондери/Дери, Северна Ирландия,

...
Във връзка с безредиците, възникнали в град Лондондери/Дери, Северна Ирландия,
Коментари Харесай

МВнР призовава към бдителност при пътувания към Северна Ирландия

Във връзка с безредиците, зародили в град Лондондери/Дери, Северна Ирландия, и поради вероятната ескалация на напрежението в интервала към годишнината на Великденското въстание от 1916 година (24-29 април), Министерството на външните работи предизвестява българските жители, възнамеряващи да обитават в страната и изключително в региона на Лондондери/Дери в границите на сегашния месец, да демонстрират нараснала зоркост, да заобикалят всевъзможни протестни демонстрации, както и да се придържат към възможните рекомендации на английските управляващи, направени от полицейски чиновници на място или посредством медиите. Това оповестиха от Министерство на външните работи.
При потребност от подпомагане, българските жители, пребиваващи краткосрочно или дълготрайно в Северна Ирландия, могат да се обръщат към посолството на Република България в Обединеното Кралство на следните номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, включително и в извънработно време.
Молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за…” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР