Във Враца е обявено частично бедствено положение заради поройните дъждове,

...
Във Враца е обявено частично бедствено положение заради поройните дъждове,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца, река отнесе три моста във Вършец -

Във Враца е оповестено отчасти бедствено състояние поради поройните дъждове, а във Вършец река Ботуня отнесе няколко моста, кола и камион. 

За миналото денонощие количеството на преваляванията във Враца доближи над 80 л/кв.м. Заради нанесените вреди от поройните дъждове, общината разгласи отчасти бедствено състояние за града и квартал " Бистрец ". Затруднено е придвижването и по пътя за пещера Леденика. Служители на локалната администрация правят огледи по места, като непрекъснато се наблюдават и равнищата на речни корита и язовири на територията на общината.

Частично бедствено състояние ще бъде оповестено във Вършец . Жители на града оповестяват, че камион е отвеян от бурните води на реката. Разрушени са един главен пешеходен мост и още два квартални. Местният щаб при бедствия и повреди се е събрал, с цел да разиска обстановката в града, оповестиха за OFFNews от общината. 

 Снимка: Фейсбук

Има наводнени къщи и подкопани улици. 

 Снимка: Фейсбук

Щети поради проливните дъждове са нанесени и в общините Баните, Рудозем и Мадан . От регионалната администрация в Смолян оповестиха, че река в община Баните е излязла от коритото си, а дъждът е траял близо 20 часа. 

Част от платното на пътя Батак - Доспат е пропаднало, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Движението не е спряно, само че водачите би трябвало да минават през км. 173 (преди м. Картела) с нараснало внимание. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

В Пловдив повреда в подстанция на систематичния енергиен оператор остави без ток централната градска част за повече от 3 часа.

Междувременно е затворен поради свлачище. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР