Във войната в Украйна загинаха хиляди руски войници. Русия има

...
Във войната в Украйна загинаха хиляди руски войници. Русия има
Коментари Харесай

Ето защо Путин не обяви мобилизация на 9 май

Във войната в Украйна починаха хиляди съветски бойци. Русия има незабавна потребност от нови бойци, само че не се взема решение да разгласи обща готовност. Москва готви промени, които съгласно специалисти са същински " акт на обезсърчение ", пише DW.

Експертите допускат, че съветските бойци, починали досега в Украйна, са към 15 000, ранените – 25 000. По информация на английските секрети служби Русия към този момент не може да разчита на към една трета от своите сухопътни сили, написа РНД (Редакционна мрежа Германия).

Променя се възрастовата граница

Загубите в човешка мощ понижават и нападателните качества на Русия, отбелязва изданието. И в този момент явно Кремъл възнамерява да притегля нови попълнения: ръководителят на отбранителната комисия е внесъл в Държавната дума предложение за законодателна смяна, с която ще се промени възрастовата граница за наемане на военнослужещи – в бъдеще тя няма да е лимитирана до 40 години. В момента горната граница за руснаците е 40 години, а за задграничните жители – 30 години. " На Русия не ѝ доближават пехотинци ", казва в тази връзка австрийският политолог професор Герхард Мангот.

В аргументацията на импортираното предложение в Думата се споделя: " За използването на прецизни оръжия, както и за потреблението на военно снаряжение са нужни експерти. Както демонстрира опитът, те стават такива на възраст сред 40 и 45 години ". Именно това кара специалисти като австрийския полковник Маркус Райснер да считат, че става дума за скрита готовност на нови бойци за буксуващата война в Украйна.

Исканията на ветераните

Организацията на военните ветерани, наречена " Общоруско офицерско заседание ", на собствен ред приканва Владимир Путин да предприеме смяна в курса: той би трябвало да признае, че съветските войски не просто " денацифицират " Украйна, само че и това, че става дума за война, с която Русия се бори за историческите си граници и за мястото си в международен мащаб. Ветераните изискват от Путин да предприеме частична готовност и да удължи военната работа от една на две години.

Мнозина чакаха Путин да разгласи всеобща готовност на девети май, в Деня на успеха, само че това не стана.

" Путин съзнателно не разгласи готовност на девети май, с цел да не удостовери догатките на Запада ", изяснява специалистът Райснер. Той отбелязва, че хиляди наборници са подписали след приключването на военната им работа на първи април краткотрайни контракти с армията. Сега те са приключили главното си военно образование и последователно се насочат към фронта. По украински данни става дума за към 60 000 бойци, които могат да попълнят съветските елементи.

Правилото гласи, че за сполучливо нахлуване има потребност от боен превес три към едно, а колкото по-добре се е подготвил отбраняващият се, толкоз по-голямо би трябвало да бъде това съответствие. В случая с Украйна е тъкмо по този начин – подготовката е сериозна и по тази причина Москва има потребност от доста бойци, с цел да завладее района напълно.

" Руснаците имат усложнения "

Пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис дефинира желанието за привличане на по-възрастни бойци като акт на обезсърчение. " Това е последният опит за попълване на дефицита, без да бъде обезпокоено популацията. Руснаците несъмнено имат усложнения ", споделя той.

Както отбелязва РНД, против скритата готовност в Русия има и опозиция. Наборните бюра в цялата страна стават обект на офанзиви с коктейли " Молотов ", досега са били нападнати най-малко 12, което специалистите дефинират като знак на митинг против напъните на Русия да притегли повече бойци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР