Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти

...
Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти
Коментари Харесай

Във ВМА откриха новоизграден диагностичен блок

Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти с инфекциозни заболявания. Новото оборудване разполага с обособен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети, оповестиха от ВМА.

Реализирането на този план е една дългогодишна фантазия и абстрактен план на проф. Камен Плочев , началник на Първа клиника по инфекциозни заболявания. А откриването му е първото събитие от отбелязването на 130-ата годишнината от основаването на ВМА.
 Още 6 клиники във ВМА стават COVID-зони
Още 6 клиники във ВМА стават COVID-зони

Създадена е специфична организация за банкет на пациентите

По думите на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски с новото оборудване се дава комплексност върху диагностиката и лекуването на пациентите . Има самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е безусловно самостоятелна от централната болница. Инфекциозноболните пациенти ще могат да получат здравно обслужване в цялостен размер , без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други болести, посочи той.

Мутафчийски благодари за труда на медиците. " Господ да ви дава сили - на вас и вашите фамилии, да издържим всички провокациите, които са пред нас " , сподели той.

От своя страна проф. Камен Плочев разяснява, че през този център ще минават всички техни пациенти и посочи значимостта му от позиция на битката с така наречен пост-COVID-синдром : Ние разполагаме с всички лекарства и прилагаме терапиите, както го вършат по целия свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР