Във Виенския зоопарк Шьонбрун се радват на 90-сантиметрово женско слонче,

...
Във Виенския зоопарк Шьонбрун се радват на 90-сантиметрово женско слонче,
Коментари Харесай

90-килограмово слонче зарадва Виенския зоопарк

Във Виенския зоопарк Шьонбрун се радват на 90-сантиметрово женско слонче, което тежи 90 кг. Бебето се е родило през нощта против 13 юли. Последните седмици чиновниците на зоологическата градина дежуреха непрестанно в очакване на новото попълнение, което е третото дете на 27-годишната майка, Нумби. Тя идва във Виена през 2009 година от Вупертал, Германия, прецизираха за ДУМА от Ойроком-ПР София, част от мрежата за интернационалните връзки на Община Виена.

Новата рожба на Нумби е резултат на изкуствено осеменяване с материал от див слон от южноафрикански резерват. Само часове след раждането си мъничето към този момент прави първи стъпки и се пробва да върви с темпото на майка си. Това е изключително значимо при новородените слонове измежду дивата природа. Там цялото стадо се движи със скоростта на придвижване на дребните.

Новата " виенчанка " към момента няма име, само че то ще бъде обявено, когато майката и новороденото бъдат показани публично пред посетителите. А до тогава Нумби има време да се порадва на мира на рожбата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР