Във Виена започна срещата на борда на директорите на Международната

...
Във Виена започна срещата на борда на директорите на Международната
Коментари Харесай

Разработването на атомна подводница от САЩ, Великобритания и Австралия е удар по неразпространението на ядрени оръжия

Във Виена стартира срещата на борда на шефовете на Международната организация за атомна сила. По самодейност на Китай се организира осмо следващо разискване по въпроса за съдействието сред Съединени американски щати, Англия и Австралия в региона на създаване на атомна подводница.

На срещата китайският представител Ли Сун прикани за ускорение на междуправителствено разискване в границите на МААЕ и подлага на критика съглашението. Същността на съдействието сред Съединени американски щати, Англия и Австралия е създаване на атомна подводница сред нуклеарни страни (САЩ и Великобритания) и неядрена страна, явяваща се техен боен съдружник (Австралия), както и прекачване на няколко тона оръжеен високообогатен уран. 

Водени от добре известни геополитически цели, Съединени американски щати, Англия и Австралия намерено организират стратегическо военно съдействие. Това държание съставлява невиждано нарушаване на правилата, залегнали в Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия, удар по интернационалната система за неразпространение на нуклеарни оръжия и сериозна опасност за институционалните гаранции и механизма за контрол на МААЕ. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР