Във великотърновското село Балван изказаха категоричната си подкрепа към досегашния

...
Във великотърновското село Балван изказаха категоричната си подкрепа към досегашния
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Велико Търново Даниел Панов получи силна подкрепа от жители на село Балван

Във великотърновското село Балван изрекоха безапелационната си поддръжка към досегашния кмет на община Велико Търново Даниел Панов, който е претендент за трети управнически мандат, повдигнат от ГЕРБ. Най-силно се чу мнението на някогашния кмет на селото Радослав Христов. „ Истината е, че доста неща се направиха за обитаемоте места и в частност – за Балван. Подготовката за едно ръководство не трае месец или два, а четири години. Никой от останалите претенденти не е квалифициран. Реално вие нямате опоненти”, заключи Христов.

Хората се изрекоха позитивно за подобренията в образа на обитаемото място през последните четири години. Досегашният кмет Недьо Георгиев акцентира, че постоянно е разчитал на поддръжката на Даниел Панов и резултатите приказват сами. В селото е построен напълно нов парк, ремонтирани са гримьорните на читалището, асфалтиран е методът от основния път, ремонтирани са улици. „ Най-важна е помощта, която Панов оказа за опазване на учебното заведение и на детската градина в селото “, акцентира Недьо Георгиев.

Увеличение на бюджета за читалищата, към които има настоящи фолклорни сформира, пое като ангажимент Даниел Панов още за идната година. Той бе мощно разчувствуван от осъществяванията на певческата и танцувалната групировка към Народно читалище „ Нива 1898” в Балван.

„ Благодаря ви, че с хъс и обич опазвате и разпространявате нашите чудесни обичаи, традиции, национални песни и танци. Това е откровено родолюбие и то би трябвало да бъде насърчено, това е същинската, живата реклама на Велико Търново и България”, обърна се към читалищните деятели и реализатори Панов.

Най-малко четири улици в Балван ще бъдат изцяло преасфалтирани през новия мандат - бе различен от поетите задължения. Голяма вероятност за обитаемото място ще даде строителството на автомагистралите „ Хемус” и „ Русе – Велико Търново”, които ще се пресекат на няколко километра североизточно от Балван, акцентира още Панов.

Да бъде осъществен планът за отводнителната мрежа на Ново село - към този ангажимент се сплотиха Даниел Панов и кметът на обитаемото място Христо Христов. Инвестиционното желание е на стойност 300 000 лв. и ще реши проблемите, създавани от подпочвените води, които в дъждовно време пълнят с вода мазите на локални поданици. В Ново село чужденците, подали заявления за гласоподаване на локалните избори, са повече в сравнение с в цялата община, увери Христо Христов.

В диалозите с обществеността в двете обитаеми места участваха и претендентите за общински съветници от тима на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили с номер 43. Местните поданици останаха удовлетворени, че най-голямото дясноцентристко обединяване издига хора с престиж, висока експертиза и професионални качества.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР