Във Великобритания започва официално разследване срещу експремиера Дейвид Камерън заради

...
Във Великобритания започва официално разследване срещу експремиера Дейвид Камерън заради
Коментари Харесай

Скандал в Лондон! Разследват експремиера Камерън за лобиране пред министри

Във Англия стартира публично следствие против експремиера Дейвид Камерън поради опити да лобира пред министри в интерес на финансиста Лекс Грийнсил. Това заяви през днешния ден таблоидът " Сън ", представен от Ройтерс.

Разследването евентуално ще бъде без значение и осъществявано от името на държавното управление, твърди Би Би Си. Ройтерс уточни, че не е в положение да ревизира достоверността на медийните изявления.

Докато Камерън е бил министър председател през 2010-2016 година, австралийският банкер Грийнсил е бил поканен да работи за държавното управление, с цел да усъвършенства неговата " успеваемост ". След като напуща поста си, Камерън става консултант във финансовата компания на австралиеца, която в този момент е в неплатежоспособност.

Според " Файненшъл таймс " и " Сънди таймс " Камерън се е обръщал непосредствено към министри, лобирайки за " Грийнсил кепитъл ", в това число е изпращал есемеси на финансовия министър Риши Сунак и е уредил частна среща на пиво сред Грийнсил и здравния министър Мат Хенкок.

В първото си изказване по случая през вчерашния ден Дейвид Камерън съобщи, че в контактите си с сегашния кабинет не е нарушил нито етичния кодекс, нито държавните правила.

" Придържах се към разпоредбите и намесата ми не докара до смяна в позицията на държавното управление ", сподели той.

Камерън призна само, че връзката с държавното управление е трябвало да минава през по-официални канали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР