Във Великобритания стотици се събраха тази сутрин по традиция на

Във Великобритания стотици се събраха тази сутрин по традиция на ...

Лятното слънцестоене на Стоунхендж мина без стрийминг

Във Великобритания стотици се събраха тази сутрин по традиция на мегалитния комплекс Стоунхендж, за да отбележат лятното слънцестоене въпреки съвета на полицията да не го правят в условията на локдаун, предаде БНР.

Около 10-20 хиляди души се събират всяка година на Стоунхендж за голямото събитие. Тази година те бяха значително по-малко - около 200-300 души, но се създаде паника, защото дошлите и прескочиха теленото заграждение, за да стигнат до мегалитните блокове.

Великобритания ще строи тунел под Стоунхендж за 2,2 милиарда долара Великобритания ще строи тунел под Стоунхендж за 2,2 милиарда долара
Днес Великобритания даде "зелена светлина" за изграждането на тунел под Стоунхендж на стойност 2,2 милиарда долара с цел премахване на ...

По тази причина English Heritage, организацията, която стопанисва комплекса, отмени живия стрийминг на изгряващото слънце в най-дългия ден на годината.

Повече от 200 000 души по цял свят обикновено се включват за да наблюдават на живо събитието, започващо в 4:52 часа сутринта местно време, но този път трябваше да се задоволят с предварително записани кадри на неолитния комплекс, а когато в 5 часа стриймингът бе възстановен, зрителите видяха предимно облачното небе над Стоунхендж.

English Heritage се подготвяше да посрещне посетители, защото според първоначалните планове на правителството локдаунът , но отлагането до 19 юли обърка плановете на всички.

От полицията съобщиха, че не се е стигнало до сериозни инциденти.

Разкриха голямата тайна на Стоунхендж Разкриха голямата тайна на Стоунхендж
Огромните изправени камъни във външния кръг на Стоунхендж действат като усилвател и причиняват ехтене, за да подобрят речта и музиката ...

 

Източник: actualno.com