Във Великобритания реакциите на резултатите от срещата на европейските лидери

...
Във Великобритания реакциите на резултатите от срещата на европейските лидери
Коментари Харесай

Разнопосочни реакции във Великобритания след срещата на европейските лидери с Мей

Във Англия реакциите на резултатите от срещата на европейските водачи с Тереза Мей в Брюксел са разнопосочни.

Макар и да признават, че новината, че договорката не може да бъде предоговаряна, не е добра, от държавното управление въпреки всичко се надяват да бъдат получени задоволително гаранции за „ защитния механизъм “ за ирландската граница. Но от опозицията назовават срещата цялостен неуспех за Мей.

Вицепремиерът Дейвид Лидингтън съобщи оптимистично тази заран, че срещата в Брюксел е била позитивна първа стъпка в опита на Тереза Мей да получи нужните спомагателни гаранции за „ защитния механизъм “, тъй че договорката ѝ да бъде утвърдена в Камарата на общините.

Той посочи, че в Народното събрание се води огромен спор до каква степен може да се има вяра на Европейски Съюз, тъй че в Брюксел са били получени ясни сигнали за сериозните планове на Европейски Съюз комерсиална договорка да бъде реализирана.

Министърът в сянка за Брекзит Киър Стармър от Лейбъристката партия обаче съобщи, че Тереза Мей не съумяла да реализира никакви основни промени, тъй че нейната договорка е обречена на неуспех.

Стармър прикани Мей да организира гласуването по договорката още идната седмица и да разреши на Народното събрание да поеме надзор върху нещата. Националистът Найджъл Фарадж сподели, че неспособността на Тереза Мей да получи каквито и да е отстъпки от европейските водачи е удостоверение за цялостния неуспех на английската дипломация.

Гласуването на договорката в Камарата на общините по всяка възможност ще бъде извършено при започване на идната година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР