Във Великобритания група депутати от Консервативната партия призоваха в бюджета,

...
Във Великобритания група депутати от Консервативната партия призоваха в бюджета,
Коментари Харесай

Криза в баровете! Депутати искат намаляване на акциза върху бирата

Във Англия група депутати от Консервативната партия приканиха в бюджета, който ще бъде разгласен идната седмица, да залегне понижаване на акциза върху бирата, с цел да се помогне на пъбовете, които пострадаха тежко вследствие на локдауните.

Подписаното от 68 депутати писмо приканва министърът на финансите Риши Сунак да понижи акциза върху бирата и това да залегне в бюджета, който той ще показа идната седмица. Предупреждава се, че някои пъбове, огромна част от които считани за „ институции на общественото другарство “, могат да бъдат затворени без спомагателна помощ, а това ще има неотложен резултат и върху пивоварите. Асоциацията на английската бира и пъбовете към този момент прикани за удължение на облекчаването на налог добавена стойност за бизнеса, включващ и ресторантьорството.

Председателят на асоциацията Емма Маккларкин сподели, че пъбовете са в ядрото на обществото и значима част от британскаа стопанска система с наличието си във всички градове и села в цялата страна.

Благотворителната организация Alcohol Change UK обаче реагира с изказване, че цената за обществото от пиенето надалеч надвишава акциза върху алкохола.

Нейният ръководител Ричард Пайпър, който се бори за понижаване на вредата от алкохола посочи, че броят на умрелите от корист с алкохол през предходната година е бил най-високият, откогато се води статистика и намаляването на акциза върху бирата е неверен ход.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР