Във Великобритания депутатът от Консервативната партия, който обвини Даунинг стрийт

...
Във Великобритания депутатът от Консервативната партия, който обвини Даунинг стрийт
Коментари Харесай

Критик на Борис Джонсън ще дава обяснения в полицията

Във Англия депутатът от Консервативната партия, който упрекна " Даунинг стрийт " в опит за изнудване на депутати, ще се срещне с полицията за разискване на изказванията си.

Влиятелният народен представител Уилям Раг, който е ръководител на парламентарна комисия за социална администрация и констицуионни каузи, повдигна въпроса за първи път в четвъртък в Камарата на общините, където съобщи, че организационните секретари на торите, които дават отговор за дисциплината в партията, са заплашвали бунтарите с отнемане от държавни вложения на техните изборни региони, в случай че не трансформират позицията си с настояването на оставката премиера.

Уилям Раг ще беседва с детектив от лондонската полиция в Камарата на общините при започване на идната седмица, откакто изиска такава среща.

Депутатът, който също желае министър председателят Борис Джонсън да подаде оставка, съобщи, че " желае да повери вероятно следствие в ръцете на специалисти, а не на " Даунинг стрийт ".

От " Даунинг стрийт " дадоха отговор, че няма доказателства в поддръжка на търденията на депутати.

Всичко това става откакто организационните секретари на торите и министрите се пробват да обезпечат поддръжка за премиера, преди да излезе отчетът на държавния чиновник Сю Грей от следствието на събиранията на " Даунинг стрийт " по време на локдаун.

Борис Джонсън е изправен пред опит за премахване от страна на част от депутатите от Консервативната партия, откакто призна, че е участвал на едно от събиранията, само че е считал, че това е " работна среща ".

Гласуване на избор на съмнение в премиера може да има, в случай че 54 депутати на Консервативната празненство подадат писма до " Комитет 1922 " с сходно искане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР