Във Великобритания Демократичната юнионистка партия ще гласува в парламента тази

...
Във Великобритания Демократичната юнионистка партия ще гласува в парламента тази
Коментари Харесай



Във Великобритания Демократичната юнионистка партия ще гласува в парламента тази седмица про

Във Англия Демократичната юнионистка партия ще гласоподава в Народното събрание тази седмица срещу „ Рамката от Уиндзър “, която министър председателят Риши Сунак и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен договориха във връзка на подобряването на противоречивия Протокол за Северна Ирландия.

Лидерът на партията сър Джефри Доналдсън съобщи, че нейните депутати ще гласоподават против съглашението, тъй като не престават да са загрижени за търговията, само че ще не престават да работят с държавното управление по „ нерешените въпроси “.

Доналдсън уточни, че решението е взето единомислещо след съвещание в понеделник. От Даунинг стрийт обаче дадоха отговор, че договорка с Брюксел е реализирана и няма проекти за основна смяна. Депутатите в Камарата на общините ще получат опция в сряда да гласоподават по по този начин наречената „ Спирачка на Стормонт “, част от „ Рамката от Уиндзър “.

Това е механизъм, който дава на Народното събрание в Белфаст по-голяма дума за това по какъв начин законите на Европейски Съюз се ползват в Северна Ирландия. Стормонт може да възрази против ново предписание на Европейски Съюз, засягащо търговията и стоките, което може да докара до сериозна смяна във всекидневния живот на северноирландците.

Риши Сунак посочи, че “Спирачката на Стормонт “ е доказателство, че Обединеното кралство поема назад надзор в връзките с Европейски Съюз. Северна Ирландия е без парламент и държавно управление повече от година откакто юнионистите ги бойкотираха в символ на митинг против Протокола, само че нощес Диърдре Харгей от „ Шин Фейн “ ги прикани да се завърнат в подялбата на властта.

„ Ако юнионистите имат угриженост, те имат правото да я издигнат, само че това не би трябвало да пречи на работата на Народното събрание и сформирането на държавно управление “, уточни тя.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР