Във Великобритания беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден

...
Във Великобритания беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден
Коментари Харесай

Коронавирус: Великобритания настига Италия и Испания по жертви за 24 часа

Във Англия беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден от началото на пандемията от новия ковид (COVID-19), като за 24 часа са регистрирани още 684 умряли, оповестяват английските медии.

Докато английското държавно управление е подложено на все по-силен напън по отношение на неуспеха му да усили тестуването за битка с ковид, смъртността от COVID-19 в страната продължава да нараства.

Общо 3 605 души към този момент са умряли във Англия, откакто са се разболели от COVID-19, като нарастването на жертвите по отношение на през вчерашния ден е с повече от 100 души. Вчера починаха 563 души в границите на денонощие.

Така британците задминаха по брой на жертвите Китай, откъдето потегли болестта. Там публично умрелите са 3 326 души.

Към момента във Англия са осъществени общо 173 784 теста за съществуване на ковид, от които позитивните проби са 38 168. Ръстът спрямо през вчерашния ден е с към 4 450 новозаразени, откакто през вчерашния ден инфектираните бяха 33 718 души.

По-рано денем английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок разгласи, че пикът на болестта във Англия ще настъпи през идващите няколко седмици, като добави, че пикът зависи от това дали хората съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване.

Стана ясно също по този начин, че най-лошият сюжет на английското държавно управление планува от ковид да починат 50 000 души, в случай че не се съблюдава изцяло карантината. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР