Във Великобритания Министерството на отбраната предложи въоръжени войници в подкрепа на лондонската полиция, след като

...
Във Великобритания Министерството на отбраната предложи въоръжени войници в подкрепа на лондонската полиция, след като
Коментари Харесай

Въоръжени войници ще помагат на лондонскта полиция

Във Великобритания Министерството на защитата предложи въоръжени войници в подкрепа на лондонската полиция, откакто десетки нейни чиновници предадоха оръжията си. Техният ход е реакция на повдигнатите обвинявания против служител на реда, прострелял при полицейска акция невъоръжен юноша, което докара до митинги за непозволени дейности на органите на реда. 

Повече от 100 служители на реда са предали разрешителните си за носене и прилагане на огнестрелни оръжия. От полицията оповестиха, че акцията е подхваната откакто чиновник на реда бе упрекнат в убийството на невъоръжения 24-годишен Крис Каба предходната година в Южен Лондон. Обвиненият се яви в съда в четвъртък. 

В изказване на столичната полиция се споделя, че някои нейни чиновници са обезпокоени от резултата, който имат сходни обвинявания, когато те на процедура извършват служебните си отговорности. Шефът на лондонската полиция Марк Роули означи, че въоръжените служители на реда са загрижени, че ги грозят години на правосъдни процедури, даже и в случай че се придържат към тактиките и образованието, което са получили. 

Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман подреди неотложно преразглеждане на наредбите, свързани с въоръжената полиция. Тя посочи, че хората разчитат на смелите въоръжени служители на реда да ги защитят и че в полза на публичната сигурност те би трябвало да вземат решения за елементи от секундата под извънреден напън. 

По мотив на отхвърли на служителите на реда да употребяват оръжията си Министерството на защитата съобщи, че е получило искане от Министерството на вътрешните работи за „ даване на рутинна поддръжка за изключителни обстановки против тероризма, в случай че е належащо “. Подобна мярка се подхваща в поддръжка на полицията или националното опазване на здравето единствено при изключителни обстановки, както бе и по време на пандемията от Covid-19.

БНР подкасти: Великите европейци
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg