Във вчерашния ден стана ясно, че Националният оперативен щаб (НОЩ)

...
Във вчерашния ден стана ясно, че Националният оперативен щаб (НОЩ)
Коментари Харесай

Доц. Мангъров коментира за ФАКТИ закриването на НОЩ

Във вчерашния ден стана ясно, че Националният действен щаб (НОЩ) е разхлабен от държавното управление. Новината провокира голям брой реакции, най-вече неодобрителни от критиците на ръководството на ГЕРБ. Според тях действието на държавното управление в оставка, управлявано от Бойко Борисов, реализира целеустремен бойкот против битката в пандемията.

Разбира се, напълно обособен е въпросът доколко имаше смисъл от този щаб, както и имаше ли изобщо някаква изгода от него.

Относно закриването му, от ФАКТИ се свързахме с най-големия критик на НОЩ и метода му на битка с пандемията - доцент Атанас Мангъров.

" Закриването на НОЩ е доста хубаво нещо. От подобен щаб няма потребност. Има си институции в страна, които са основани да се оправят с този жанр проблеми. Освен това, има проект за деяние при епидемии, който просто би трябвало да се извършва. Защо беше основана цялата тази работа, не е доста ясно ", разяснява доцент Атанас Мангъров.

А на въпроса за какво точно в този момент се закрива НОЩ, доцент Мангъров отговори по следния метод:

" Защото се сменя властта. В тези медицински проблеми имаше доста политически подтекст. Тези, които си отиват, желаят да трансферират отговорността върху новите ръководещи, които към момента ги няма ".

" Този щаб от самото си начало беше непотребен и непотребен, тъй като в тази страна си има институции, които за това са основани - да се оправят с този жанр проблеми. Има си също по този начин проект за деяние при епидемии и тъкмо той трябваше да се извършва - както неведнъж се е изпълнявал, когато имаше свински грип и когато беше епидемията от морбили. Нищо по-различно не трябваше да се случва ", съобщи още доцент Атанас Мангъров за медията ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР