Във Ватикана започна първата по рода си конференция за сексуалните

...
Във Ватикана започна първата по рода си конференция за сексуалните
Коментари Харесай

Ватикана провежда конференция за сексуалните посегателства в църквата

Във Ватикана стартира първата по рода си конференция за половите похищения против деца в католическата черква. Повечето от случаите са отпреди десетки години и засягат и високопоставени духовници. Папа Франциск прикани към съответни ограничения против злото.

Ватикана се изправя против тъжната реалност на половите злоупотреби в църквата.Папа Франциск събра 190 висши прелати. Да има правораздаване, само че да има и благосклонност,коментира един от тях.

След обща молитва Светият отец изрази упованията си.

Папа Франциск: Пред бича на половите похищения против малолетни от страна на църковни чиновници взех решение да се срещна с вас патрираси, кардинали, архиепископи,епископи тъй че дружно да чуем вика на дребните,които желаят правдивост.Божият народ ни гледа и чака от нас не просто и явно наказание,а съответни и ефикасни ограничения ".
Духовниците изгледаха шокиращи самопризнания на потърпевши от свещеници педофили при закрити врата.

Основната тематика на конференцията е предварителна защита на злоупотребите с малолетни и уязвими възрастни Разкритията не секват, разяснява Димитър Ганчев от Радио Ватикана.
Димитър Ганчев, началник на българската редакция на Радио Ватикана: Педофилията е 11 септември за католическата черква. Така някогашният скеретар на папа Рацингер отец Георг дефинира злополуката, която за жалост, не се свързва единствено с една дата, а продължава да взима многочислени жертви. Срещу рецесията на доверие в църквата по целия свят и даже във висшата църковна подчиненост папа Франциск прикани 190 те участници към неотстъпчивост, бистрота, отговорност, с вяра форумът да предложи съответни и ефикасни ограничения.На фона на обещанията за нулева приемливост и бистрота обаче, изпъкват разкрития за нови кавги. Силно консервативни среди в Съединените щати,както и някои кардинали предизвестиха преди началото на срещата, че същинското зло, което би трябвало да се изкорени е хомосексуализмът.
Въпросът е дали църковната подчиненост в сегашната си настройка ще удостовери, че казусът е в клерикализма или ще навлезе в корените на казуса хомосексуализма, който към този момент обаче не участва в тематиките на дневния ред.Ако срещата на върха във Ватикана се концентрира единствено върху случаите на похищения над малолетни и тяхното прикриване, рецесията на доверие може единствено да се задълбочи.

С необикновен интерес се чака речта на папа Франциск при закриването на форума в неделя.

 Започна конференция за предварителна защита на половото принуждение, осъществявано от духовници Започна конференция за предварителна защита на половото принуждение, осъществявано от духовници
Ръководителите на 114 епископални конференции от целия свят и представители на разнообразни духовни организации се събраха през днешния ден във Ватикана, с цел да потърсят...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР