Във Ватикана започна аудиенцията на българската делегация, водена от премиера

...
Във Ватикана започна аудиенцията на българската делегация, водена от премиера
Коментари Харесай

Започна аудиенцията на Кирил Петков при папа Франциск, Ковачевски изпревари нашия премиер

Във Ватикана стартира аудиенцията на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков при главата на Римокатолическата черква - папа Франциск. В формалната българска делегация са вицепремиерът Асен Василев, външният и просветителният министри Теодора Генчовска и Николай Денков, предава Българска национална телевизия.

Любопитна детайлност е, че тази година делегацията на РСМ, водена от премиера Кавачевски, бе призната преди българите от главата на Римо-католическата черква. От години двете делегации се борят за шампионата кой първи за прекрачи папските палати, отбелязвайки почитта към делото на светите братя Кирил и Методий. Македонската делегация ще взе участие в тържествата и на връх 24 май, до момента в който за Кирил Петков и българската делегация бе предназначен денят преди този момент - 23 май.

Подробности гледайте

Веднага след аудиенцията при Негово светейшество ще се срещне с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Перолин.

Денят на българската делегация стартира с Божествена света литургия в базиликата " Сан Клементе ", където е гробът на Свети Кирил Философ. Службата беше водена от западно и приблизително европейския митрополит Антоний.

Кирил Петков участва на Божествена света литургия на гроба на Свети Кирил Философ в Рим

Следобед българският министър председател ще се види и с италианския си сътрудник. Веднага след обичайното си посещаване в базиликата " Санта Мария Маджоре ", в която папа Адриан II благославя славянската книжовност и книги, Кирил Петков ще се срещне и с делегацията на Северна Македония, водена от Димитър Ковачевски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР