Във Варненския окръжен съд от 9.30 часа се подновява делото

...
Във Варненския окръжен съд от 9.30 часа се подновява делото
Коментари Харесай

Продължава делото за убийството на Нягол в мола

Във Варненския областен съд от 9.30 часа се възобновява делото за убийството на Нягол Петров в Гранд мол, осъществено преди 3 години. Делото се гледа от нов правосъден състав на Варненския областен съд, откакто бе върнато за ново разглеждане от въззивната инстанция в края на януари тази година. 

На 19 юни 2017 година Варненският областен съд призна за отговорни тримата охранители и им наложи санкции сред 15 и 18 години затвор. В митинга си държавното обвиняване настояваше за присъда, която да е в размер на 20 години „ отнемане от независимост “ - оптималния размер, очакван от закона. Подсъдимите желаеха също нов развой пред първата правосъдна инстанция, където чакат по-ниски или оправдателни присъди.

На разпоредително съвещание на 28 март отбраната на подсъдимите изиска делото да се гледа по разпоредбите на съкратеното правосъдно разследване и да бъдат изменени ограниченията за неотклонение по отношение на Ангел Н. (на 28 години от Кърджали), Красимир Д. (на 26 години от Ямбол) и Цветан М. (на 23 години от Варна).

Варненският областен съд не почете настояването на отбраната и остави в действие ограниченията „ задържане под стража “. Съдът позволи разглеждане на делото по съкратената процедура, като в този случай подсъдимите признават напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и са съгласни да не се събират доказателства за тези обстоятелства.

На 14 март преди 3 години тримата подсъдими от охранителната компания „ Джи Ем секюрити “ били известени по телефон от шеф промяната, че на тяхното равнище има лице с тип на клошар, което просело пари. Било им разпоредено да го изведат от постройката.

Охранителите отвели Нягол на „ равнище -1 ", пред залата за видеонаблюдение. Двамата подсъдими почнали да стават нападателни, да бутат и да дърпат мъжа, за да го откажат от бъдещи визити в мола. Започнали да насочат обидни думи към него и да му се подиграват.

Имало мълчешком предписание измежду охранителите, лица с недобър външен тип или във очевидно пияно положение да бъдат „ респектирани “, по-късно да бъдат извеждани отвън постройката. Респектирането целяло лицата, по отношение на които се ползва, да се въздържат от бъдещи визити.

Според обвиняването, точно пред залата за видеонаблюдение охранителите нанесли побой на жертвата. През това време охранителят Ангел снимал с мобилния си телефон някои от издевателствата. При всеки опит на жертвата да избяга от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по тялото продължавал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието, е отчела над 57 удара по тялото на убития, довели до гибелта на Нягол.

За още вести харесайте страницата ни във Facebook
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР