Във Варна има огромна популация на безстопанствени животни. Увеличава се

...
Във Варна има огромна популация на безстопанствени животни. Увеличава се
Коментари Харесай

Все повече са бездомните кучета във Варна

Във Варна има голяма популация на безстопанствени животни. Увеличава се броят на бездомните кучета, които хора от други градове карат в морската столица с бусове и ги пускат, съобщи в ефира на Дарик зам.-кметът по сигурността на Община Варна Тодор Иванов. Като най-проблемни региони той уточни курортните комплекси, кварталите „ Владислав Варненчик ” и „ Младост ”, където са се образували глутници. По думите на Иванов, бездомните кучета във Варна са доста повече от предишни години, а броят им евентуално е над 5 000. Преброяване на уличните животни ще има и тази година, следва да бъде определен преброител.

В общинския подслон за кучета в село Каменар към този момент има назначен ветеринарен доктор, като се търси още един експерт. Преди два месеца Областна дирекция по сигурност на храните е издала заповед за затварянето на приюта, само че тя се апелира в съда и активността не е била прекратявана. Служителите в него дават отговор и за събирането на трупове на мъртви животни.

69 притежатели на домашни любимци са глобени през предходната година. Най-често те са разхождали кучета от огромни породи без мотив или не са почиствали след тях.

„ Наказанието не е цел, стараем се да бъде толерантни и първо даваме наставления. Ако те не се изпълнят, чак тогава нарушителите се глобяват. Често има сигнали от хора, че техни съседи не поставят грижи за развъждането на животни, че се ограждат с доста животни, за които нямат финансова опция да се грижат. Налагаме наказания, само че тези хора нормално имат болести, които изключват отговорността им ”, съобщи Тодор Иванов.

Между 60-70 % е събираемостта на санкциите, наложени от „ Общинска полиция ”. Най-много наказания са наложени на извършители в синята зона. Близо 39 хиляди за санкционирани по тротоари или тук-там с жълта маркировка.

За изхвърляне на строителни боклуци на нерегламентирани места са глобени над 200 души.

Целият диалог с Тодор Иванов е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР