Във Варна Дните на японската култура бяха открити с изложба,

...
Във Варна Дните на японската култура бяха открити с изложба,
Коментари Харесай

Дните на японската култура във Варна бяха открити с изложба за икебаната

Във Варна Дните на японската просвета бяха открити с галерия, наречена " Икебана- от вълшебството на предишното към предизвикването на бъдещето ". В експозицията са включени истински цветни композиции. Почитателите на японското изкуство за нареждане на цветя могат да прегледат изложбата във Фестивалния и конгресен център - Варна.

Варна

Експозицята показва забавни цветни композиции. Много от тях са в звук със съвремието ни и включват свежи цветя, хартия, стъкло, сухи растения. Други са направени от нетипични за икебаната материали като да вземем за пример тръни.
Мария Кеменчеджиева- ръководител на Школата по икебана " Сога " -София: Тук ще ги видите преобразени тръните и красиви, тъй като е нещо доста главно във философията като изкуство. Философията икебана е, че хубостта не трябва да свети, хубостта е там, където я търсим.


Цветните композиции са направени от участниците в Групата за икебана " Химавари " във Варна, които са почитатели на най-модерната японска школа " Согецу ". Там с изключение на растителни материали, свободно се употребяват пластмаса, стъкло и метал.
Оксана Щик-ръководител на Група за икебана " Химавари " към читалище „ Ясна поляна " - Варна: Сега имам 6 ученички, те имат огромен интерес към това антично, японско изкуство. Аз съм доста удовлетворена и имам опция да преподавам в България икебана и краснопис.
Изложбата във Варна ще остане открита до 16-ти октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР