Във Върховната Рада на Украйна е внесен проектозакон за забрана ...

Във Върховната Рада на Украйна е внесен проектозакон за забрана

За буквите Z, V и O в Украйна предвиждат затвор до пет години

Във Върховната Рада на Украйна е импортиран проектозакон за възбрана на знаците Z, V и O, като израз на поддръжка за Русия. За общественото потребление, произвеждане и разпространяване на тези знаци в „ проруско “ качество, законопроектът планува отнемане от независимост за период до пет години.

„ Трябва да се не разреши всякакво потребление и агитация на тази символика “, се изяснява същността на законопроекта в Телеграм канала на украинския парламент. Като наказване законопроектът предлага ограничение на свободата до пет години или отнемане от независимост за същия период (включително с конфискация на имуществото).

По-рано украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че международната общественост е длъжна да признае за нелегално потреблението на буквата Z като израз на поддръжка към Руската федерация. Той прикани всички страни да криминализират потреблението на тази писмен знак, което в Русия се трансформира в всекидневен знак на поддръжка за интервенцията.

Специалната интервенция на територията на Украйна се организира по заповед на съветския президент Владимир Путин от 24 февруари. Приоритет на съветската войска е да изключи жертвите измежду цивилното население. Обектите от военната инфраструктура, техника и въоръжение на въоръжените сили на Украйна и националните батальони са атакувани с високоточни средства.

Офанзивните дейности на съветските въоръжени сили се правят в разнообразни направления: вследствие на това са блокирани Киев, Харков, Чернигов, Суми и Николаев. Под цялостен надзор са Херсон и по-голямата част от Запорожка област. Освободени са обилни територии на Луганската и Донецката национални републики. Както оповестиха на 29 март в Министерството на защитата на Руската федерация, съветските войски извършиха главните задания на първия стадий на специфичната интервенция - те доста понижиха бойния капацитет на Украйна.

Превод: ЕС

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg