Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме

...
Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме
Коментари Харесай

Здравният министър с важна информация за ваксините

 Във имунизационния проект имаме осъществяване на осведомителна акция, твърдо сме решени да надигнем целия запас на страната, с цел да доближи имунизацията до всеки български жител - той да бъде осведомен за изгодите и да вземе осведомено решение. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна. Това разяснява в " Панорама " министърът на опазването на здравето проф. доктор.

Всяка ваксина се слага от доктор, тъй като такива са разпоредбите. Всички лекари, всички фелдшери, които могат да бъдат ангажирани, ще го създадат, ще създадем мобилни екипи, безапелационен е проф. Ангелов.

Здравето няма цена, всеки един български жител би трябвало да има същия достъп, какъвто има всеки един европейски жител във всяка една стран на Европейски Съюз, не можем да отнемем това право, добави министърът.

Имаме контракти за 4 ваксини от 4 компании, те са показани на Народното събрание. Няма потребност да запишем една справедлива истина в закон, това е политика в целия Европейски Съюз. Няма потребност България да става казус, когато би трябвало да бъдем единни.

Проблемът с ковид може да бъде първата, може да бъде последната опция, към която българските политици да се обединят и да не търсят дивиденти, счита проф. Ангелов.

Започва офанзивата на човечеството против ковид - ние ще го победим, с помощта на имунизациите, безапелационен е здравният министър.

Относно статистиката за повишение на смъртните случаи у нас, министърът изясни:

Следим всяко едно число с извънредно сериозна угриженост. От разбора, който следим, виждаме, че голяма част от българските жители имат доста съпътстващи болести. Нещо повече - България е на водещи места по сърдечно-съдови болести. И това не е опрощение, а значи, че българската нация има доста съществени здравословни проблеми.

Аз поех ангажимент, който ще извърша - ще показва проект за здравето на нацията, който ще съдържа линията на човешкия живот от раждането до гибелта и нуждата от спомагателни здравни събития в региона на профилактиката, които да подобрят демографските индикатори на нацията.

Това, което виждаме сега, е това което може да даде нашата здравна система. Нямаше готова здравна система в света - считате ли, че Швейцария не се е готови в точния момент, та интензивните кревати свършиха, попита здравният министър.

От първия си ден като министър желаех решение за застраховане на здравната система, само че каквото и да създадем - ние имаме задоволителен брой кревати, имаме инсталация, нямаме дефицит на лекарства - имаме медикаменти, ремдесивир, центрове за плазма. Проблемът е с личния състав, призна министърът.

На въпроса забави ли се затварянето, той съобщи:

Направихме го в точния момент - можехме да го създадем и искахме да го създадем, само че го отложихме тъй като, заболяваемостта към оня миг беше ниска. Увеличаването на строгостта на ограниченията стартира, когато достигнем равнища на заболяваемост не по ниска от 600 на 100 000.

Министър Ангелов разяснява и позитивните антигенни проби, които не влизат в статистиката.

Не можем сега да приемем антигенните проби, тъй като това не среща схващане от всички експерти. Аз повече от всеки един желая да бъдат приети антигенните проби, в случай че експертите кажат, че те могат да бъдат приравнени към PCR, единствено че нашите и европейските лекари не дават тази рекомендация.

Обещах да има електронна рецепта и електронно направление до Нова година и ще го извърша, безапелационен е професорът.

Тази зараза желае всеки един човек да се трансформира в доктор - да носи маска, да съблюдава отдалеченост, да съблюдава стерилизация. Това желае вирусът - всеки един да стане доктор, с цел да може обединени да се надигнем и да победим този незабележим зложелател, това е гаранция за триумф, счита здравният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР