Във футбола често съществуват черноработници, във всеки аспект от играта,

...
Във футбола често съществуват черноработници, във всеки аспект от играта,
Коментари Харесай

Спортен директор в гранд от българския и световния футбол изглежда са две различни неща

Във футбола постоянно съществуват " черноработници ", във всеки аспект от играта, чиято работа първоначално не е изключително забележима, само че без тях тимът и клубът не биха имали същото лице, същия жанр и добро име пред противниците си.

Независимо дали става дума за опорните халфове в игровата сграда на отбора, помощник-треньор от спортно-техническото звено или пък пресдиректор, без който градивната връзка с медиите не би била налична и допустима.
 Снимка 454559
Източник:

Действително има сходни футболни функции, хронично застрашени от това да останат " невидими " за аудиторията.
 Сенегалският Макелеле ще липсва на Левски
Сенегалският Макелеле ще липсва на Левски

Дойде, видя, заслужи си " медицинския " прякор, само че ще би трябвало да напусне

Позицията на спортния шеф не е измежду тях.

Или най-малко не би трябвало да бъде. Особено когато става дума за огромен, потвърден клуб.

Натоварен с сходна сериозна отговорност, той би следвало в огромна част от случаите да е не просто лицето на клуба, само че и да е директно виновен за оперативните отговорности на организацията.
 Снимка 255902
Източник:

" Спортният шеф е виновен за осъществяване на основни прояви на клуба, в сходство с настоящите правилници и е длъжен да поддържа непрекъсната връзка с останалите шефове, за реализиране на оптимална във всяко спортно отношение активност ", гласи част от дефиницията на тази позиция.

Някои биха споделили, че това е най-важният пост в един футболен клуб. Връзката сред футболистите и управлението, сред сътрудниците и съответната футболна марка, сред изпълнителния шеф и притежателите и така нататък

Може би най-отговорната и натоварена позиция. Така е в цяла Европа, а за какво не и в международен мащаб.
 Снимка 327257
Източник:

У нас не проличава обстановката да дава отговор на всичко казано.

Разчита се главно на мощно наличие, на корав темперамент и тежки изявления. Но някъде там се изчерпват очевидните качества на висшия чиновник в клуба.

Нееднократно експертите в страната акцентират, че не са осезаеми и ясно обрисувани параметрите на тази работна позиция.

Някои даже отиват по-далеч, казвайки че " в родната действителност няма потребност от подобен пост, който най-вече е добре заплатен, само че не и изключително функционален ". Думите са на Емил Велев, изречени още по времето, в което обособена персона в обичания му клуб съвместяваше три разнообразни позиции. Една от които бе точно тази, която в тази ситуация е предмет на разискване.
 Левски може да отнесе парично наказване поради Ивайло Петков
Левски може да отнесе парично наказване поради Ивайло Петков

БФС се захваща със характерния проблем

Такава е действителността в доста от футболните ни клубове, като наподобява този пост, на първо четене е доста значим, само че не се покриват условията и параметрите, които виждаме от разполагащите със същата длъжностна характерност в Испания, Италия и Англия, да речем.
 Снимка 477320
Източник:

В упоменатите страни спортният шеф е съвсем толкоз значим, а надлежно и мечтан от клубовете, колкото са и водещите футболисти в тимовете. Защото от подобен основен чиновник фактически зависят значими за съответните спортни организации преимущества.
 Кристиано Джарета за една от новите звезди в Юнайтед: Не мислех, че ще стане огромен футболист
Директор на ЦСКА за една от новите звезди в Юнайтед: Не мислех, че ще стане огромен футболист...

" Изглеждаше ми като всичко друго, само че не и обещаващ състезател "

А може би пък по този начин, както у нас, се действа и в огромните европейски шампионати и клубове, а ние просто не сме осведомени...

Може би там шефовете не са натоварени с директни оперативни задания, а си имат реализатори за всичко. Те само делегират и насочват активността.
 Снимка 369994
Източник:

Може ние да сме изкривени от нашата си реалност и неправилно чакаме един шеф да е предприемчив, да е подготвен директно да се включи в процесите в клуба. Да е освен делегиращ, само че и изпълняващ избрани задания и функционалности.

Възможно е даже да се окаже, че спортните шефове в грандовете ни са направили огромен размер от работа в последните години.

И в действителност са измежду тези " невидими " черноработници, спомагащи за повишение класата на отбора с всеки минал ден.

Знае ли човек?
 Александър Томов пред ТОПСПОРТ: Късмет имат горките левскари, че не се завръщам още веднъж в ЦСКА!
Александър Томов пред ТОПСПОРТ: Късмет имат горките левскари, че не се завръщам още веднъж в ЦСКА!

" И на 66 години изкарвам 100 на " 21 " - единствено с левия крайник "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР