Във френски отвъдморски територии в Карибите, хардлайнери, които се противопоставят

...
Във френски отвъдморски територии в Карибите, хардлайнери, които се противопоставят
Коментари Харесай

Сблъсъци заради Covid мерки продължават в Гваделупа

Във френски отвъдморски територии в Карибите, хардлайнери, които се опълчват на ограниченията за ограничение на разпространяването на Covid-19, още веднъж се сблъскаха със силите за сигурност , до момента в който държавното управление на Париж даде обещание да възвърне реда. Френските управляващи удължиха полицейския час, въведен на остров Гваделупа до 28 ноември , оповестява " Франс 24 ".

Противници на ограниченията , които включват наложителна имунизация за здравни служащи, сложиха барикади от горящи гуми , а против полицията на Мартиника имаше пукотевица .

Гневът против ограниченията, разпали дългогодишните недоволства в териториите, които са известни измежду богатите туристи, само че където равнищата на беднотия са доста по-високи, в сравнение с в континентална Франция .

В резултат на това жителите от дълго време се усещат маргинализирани от централното държавно управление.

Степента на имунизация в териториите изостава от тази на континента , като по-малко от половината население е имунизирано против Covid на Гваделупа.

" Ситуацията към момента е доста сложна " в Гваделупа след повече от седмица безредици, сподели френският вътрешен министър Жерал Дарманин пред радио France Inter. " Това, което е ясно, е, че възобновяване на публичния ред е причина за всевъзможни диалози. "
 Франция изпрати спецчасти в Гваделупе против Covid бунтовници
Франция изпрати спецчасти в Гваделупе против Covid бунтовници

След няколко дни на митинги и блокади на пътища има грабежи и пукотевица против служители на реда

Силите за сигурност и пожарникари бяха подложени на обстрел в Мартиника , където стартира обща стачка в понеделник, седмица откакто сходно прекъсване стартира в Гваделупа, заяви полицията. Няма жертви .

Междувременно против полицията в Basse-Terre, основният град в Гваделупа, където бяха задържани към 90 души през последните дни, бяха хвърлени коктейли " Молотов ", оповестиха прокурорите.

Барикади, направени от гуми, към този момент са сложени и по основните автомагистрали в Мартиника и остават в Гваделупа, където среща, управлявана от премиера Жан Кастекс, не съумя да понижи напрежението.

" Разбира се, че продължаваме мобилизацията. Не чакахме доста от Кастекс и държавното управление на Макрон, тъй че не сме разочаровани ", разяснява Хилейр Люс, на укрепление покрай Льо Гозие в Гваделупа, обвинявайки държавното управление, че демонстрира " пренебрежение ".

Размириците идват в сензитивен миг в ръководството на Франция на нейните отвъдморски територии, преди третия и финален референдум по-късно този месец , предлагащ на хората в тихоокеанската територия на Нова Каледония да гласоподават за самостоятелност .

Силите за самостоятелност дадоха обещание да бойкотират вота на 12 декември, създавайки допустимо напрежение след гласуването.

Карибите бяха наранени тази есен от нова вълна от коронавирусни инфекции , която предизвиква блокиране и анулация на полети и пренатоварване на лечебни заведения , тъкмо когато туризмът започваше да демонстрира признаци на възобновяване.
 Макрон обезпокоен от
Макрон обезпокоен от " доста избухливата " обстановка в Гваделупа

Заради митингите против COVID-19 ограниченията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР