Във Флорида, САЩ, на пистата на авиокосмическия център Кенеди беше

...
Във Флорида, САЩ, на пистата на авиокосмическия център Кенеди беше
Коментари Харесай

Американски суперавтомобил ускори до 474,8 км/ч ВИДЕО

Във Флорида, Съединени американски щати, на пистата на авиокосмическия център Кенеди беше подложен нов международен връх за скорост за серийни коли. Суперавтомобилът SSC Tuatara форсира до 474,8 км/ч. Видеото от надпреварата беше оповестено в формалния Youtube канал на SSC.

Трябва да се означи, че това не е първият връх за американския суперавтомобил. През октомври 2020 година той доближи 532 км/ч, само че заради неправилност на измервателната инсталация върхът не беше зачетен.



SSC Tuatara усъвършенства личното си достижение Снимка: скрийншот / youtube

Опитът трябваше да се повтори, само че през януари 2021 година SSC Tuatara съумя да доближи единствено 455,3 км/ч. Това обаче беше задоволително за международния връх за скорост и беше записано в Книгата на върховете на Гинес.

И в този момент SSC ​​Tuatara усъвършенства личното си достижение. За надеждност скоростта по време на надпреварата беше измерена по три разнообразни метода.

Екипът на SSC ​​няма да спре дотук и към момента желае публично да надскочи прага от 500 км/ч. Така Туатара ще се готви за нов опит за връх.



SSC Tuatara е оборудван с V8 с мощ 1750 конски сили и теоретично е кадърен да надвиши 500 км/ч

SSC Tuatara се задвижва от 5,9-литров V8 с двойно турбо с мощ 1750 конски сили. с. и има доста замислена аеродинамика. Ускорява до 100 км/ч единствено за 2,3 секунди. Цената на автомобила е към 1,3 милиона $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР