Във Финландия възрастен шофьор получи много тежка санкция за превишена

...
Във Финландия възрастен шофьор получи много тежка санкция за превишена
Коментари Харесай

Солена глоба: С 121 хил. евро олекна финландец, шофирал с 32 км/ч над ограничението

Във Финландия възрастен водач получи доста тежка глоба за превишена скорост. 76-годишният Андерс Виклоф бе санкциониран със 121 000 евро, пишат от „ 24 часа “.

Виклоф е получил голямата санкция по пощата, оповестява финландският вестник Nya Aland. Той е карал с 82 км/ч на място, където ограничаването е 50 км/ч. Шофьорската му брошура също по този начин е била отнета за 10 дни.

Въпреки че е засечен от камера с едвам с 32 км/ч от горната страна, санкцията е толкоз висока, тъй като водачът има доста високи приходи. Бизнесменът е един от най-богатите хора във Финландия. Във Финландия размерът на санкцията за превишена скорост се дефинира от приходите на лидера. Глобата за това нарушаване е еквивалентна на прихода за 14 дни, в тази ситуация – 121 000 евро.

Това не е първата санкция за превишена скорост за Виклоф, който натрупа благосъстоянието си с логистика, превоз, недвижимите парцели и туризъм. През 2013 година милионерът е платил 95 000 евро на Пътната полиция, пет години по-късно е получил квитанция за 63 680 евро. След последната си санкция предприемачът сподели пред финландските журнаисти, че „ може би би трябвало да има горна граница на санкцията “ за превишена скорост. Той е бил сюрпризиран, когато ограничаването на скоростта ненадейно е намаляло от 70 км/ч на 50 км/ч.

Вилкоф споделя, че съжалява за случая и се надява, че парите ще свършат добра работа в системата на опазването на здравето посредством държавната хазна.

Финландия не е единствената страна, в която санкциите се дефинират съгласно приходите на нарушителя. Така е и в Швейцария. През 2010 година там 37-годишен швед беше санкциониран с 679 000 евро. Той е карал с 290 км/ч при ограничаване 120 км/ч. Мерцедесът му SLS AMG бе иззет.

Етикети: глобапревишена скоростФинландия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР