Във фейсбук профила на прокуратурата бяха публикувани снимки на главния

...
Във фейсбук профила на прокуратурата бяха публикувани снимки на главния
Коментари Харесай

Гешев: Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави

Във фейсбук профила на прокуратурата бяха оповестени фотоси на основния прокурор Иван Гешев от 71-та Национална молитвена закуска във Вашингтон. Снимките са съпроводени от следния коментар на Гешев: „ Националната молитвена закуска основава другарства в полза на фамилията на демократичните страни. “
Прочетете още
От фотосите се схваща, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеобръщение към участниците в събитието. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата брачна половинка кралица Рания. Аблуда Втори е един от най-големите съдружници на Съединени американски щати в арабския свят. На Националната молитвена закуска изявление е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и наследник на Беназир Бхуто, първата жена водач на мюсюлманска страна в актуалната история, починала при атентат през 2007 година

По-късно основният прокурор е имал персонална среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс, която евентуално се е провела в офиса на политика в Конгреса. Гешев и Сешънс са снимани до момента в който беседват на фона на Капитолия. Преди два дни фотография, на която американският конгресмен прегръща българския обвинител №1 разбуни духовете измежду съперниците на Иван Гешев у нас. Оказа се, че Сешънс е наследник на някогашен шеф на Федералното бюро за следствие. Още в четвъртък, само че от обява в туитър, стана ясно, че Гешев е имал персонален диалог и с Робърт Адерхолт - конгресмен, който от години се интересува от протичащото се на Балканите.

Самата Национална молитвена закуска по традиция бе открита с тирада на американския президент Джо Байдън, която той произнесе от центъра за гости на Конгреса пред публика от към 450 конгресмени, представители на държавната администрация и общественици. Байдън прикани за единение на американската нация. На няколко пъти в речта си президентът приказва за потребността от възобновяване на разговора сред демократи и републиканци. Знаковото бе и това, че Джо Байдън бе седнал до ръководителя на Камарата на представителите – републиканецът Кевин Маккарти, който бе определен на поста след цели 15 гласувания в Конгреса, които се организираха при започване на януари.

Американският президент Джо Байдън поздрави и над 1300-те интернационалните посетители, които както и в предишни години следиха речта от зала, намираща се наоколо до Капитолия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР