Във фабриката си в Хоуторн, Калифорния, Тесла (Tesla) представи дългоочаквания

...
Във фабриката си в Хоуторн, Калифорния, Тесла (Tesla) представи дългоочаквания
Коментари Харесай

Тесла показа новия си пикап, но прозорците се счупиха при демонстрация

Във фабриката си в Хоуторн, Калифорния, " Тесла " (Tesla) показа дълго чакания си електрически пикап Cybertruck , съобщи MarketWatch, представени от Money.bg.

Возилото ще се продава при начална цена от малко под 40 хиляди $ и ще има три версии - с един мотор и пробег от над 400 км. (39,9 хиляди долара), с два мотора и пробег от съвсем 500 км. (49,9 хиляди долара) и с три мотора и пробег от над 800 км. (69,9 хиляди долара).

Базовата версия на Cybertruck ще може да тегли съвсем 3500 кг ., а върховата версия - над 6 тона. Полезният товар на всеки един от разновидностите е съвсем 1600 кг., а автопилотът влиза като общоприетоо съоръжение. Възможността за предварителна поръчка с алтернатива за възобновяване на средствата при отвод беше отворена незабавно след оповестяването на модела.

Все отново версиите с един и два мотора няма да са подготвени през идващите две години, а разновидността с три мотора се чака да се създава от края на 2022 година Засега не е известно къде по света ще се прави Cybertruck, само че е ясно, че в производството на екзоскелета му ще се употребява " ултраздравата " сплав от неръждаема стомана, която SpaceX употребява и в ракетата си Starship. По време на представянето му удар с чук не съумя да огъне вратата на транспортното средство, само че " бронираното му стъкло " не устоя на изстреляни стоманени топки.

" Той не наподобява на нищо друго! ", сподели създателят на компанията Илън Мъск, до момента в който Cybertruck беше докаран на сцената. Предприемачът е прав - екстериорът на пикапа, който ревниво беше защитаван в загадка, наподобява построен от ръбове без никакви плавни преходи, а отстрани ненапълно прилича на бомбардировача F-117 " Нощен ястреб ".

Според някои анализатори външният тип на возилото е толкоз ексцентричен, че потребителите няма да се впечатлят прекалено много. Но други показват, че пред компанията има по-сериозни провокации в непосреден проект.

" Макар представянето на този артикул да е дълго чакано и вълнуващо, главният фокус, движещ цените на акциите на компанията през идващите месеци, ще е ориентиран към позитивните резултати от третото тримесечие и способността на Tesla да задържи наклонността и през 2020 година ", разяснява Дан Ивс от Wedbush.

Изненадващо производителят на електрически автомобили регистрира облага през последното тримесечие и уточни, че стратегическите му планове, в това число заводa в Китай и Model Y, се развиват по-бързо от предстоящото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР