Вътрешният министър отправи ясно послание към полицията в наш град

...
Вътрешният министър отправи ясно послание към полицията в наш град
Коментари Харесай

Демерджиев във Видин: Неприемливо е струпването на километрична опашка от камиони

Вътрешният министър насочи ясно обръщение към полицията в наш град до река Дунав.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев инспектира Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – 2 при Видин – Калафат, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Иван Демерджиев и заместник-министър Венцислав Катинов се срещнаха през днешния ден с управителни чиновници на видинската полиция. Старши комисар Петър Коцин – шеф на ОДМВР-Видин, показа настояща информация за оперативната конюнктура в района и резултатите от подхванатите дейности на чиновниците на реда за попречване на закононарушения, свързани с нарушение на изборните права на жителите, написа novini.bg. 

В хода на диалозите министърът акцентира нуждата от дейна предварителна защита по линия на цялата полицейска активност – стандартна престъпност, наркоразпространение, домашно принуждение, междусъседски спорове.

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото оборудване при Видин – Калафат. При инспекцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-2 “ те се срещнаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични служители на реда. Контролно – пропускателният пункт работи на цялостен потенциал, само че трафикът остава натоварен, заяви комисар Димитър Чорбаджиев – шеф на РДГП-Русе и посочи, че за денонощие през пункта в посока Румъния минават по към 1400 автомобила.

„ Абсолютно недопустимо е скупчването на километрична опашка от товарни коли, това е наказване за всички “, безапелационен бе министърът и уточни нуждата от основаване на взаимна работна група с румънската страна за реализиране на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчение на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и регионалният шеф обходиха два близки терена, които в кратковременен проект могат да бъдат употребявани за отделяне на паркинги и облекчение на придвижването на тежки коли.

На последвалата работна среща в регионалната администрация министърът  и регионалният шеф разясниха настоящи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за идните избори и съответни дейности за решение на въпроса с тежкотоварния трафик на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-2 “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР