Вътрешният министър определи като пресилени изказвания думите на подалия оставка

...
Вътрешният министър определи като пресилени изказвания думите на подалия оставка
Коментари Харесай

Министър Рашков за Сотир Цацаров: Не изпитвам никакви негативни чувства към този човек

Вътрешният министър дефинира като пресилени изявления думите на подалия оставка началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в, по отношение на отнетия му достъп до класифицирана информация. Не изпитвам никакви отрицателни усеща към този човек. Вероятно е изненада, може и нещо друго. Той упрекна даже премиера, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Рашков приказва пред публицисти след представянето на екипа си и целите за работата на Министерство на вътрешните работи по време на днешното съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ Той има право да бъде възобновен в прокуратурата. Там няма да има никакво значение отнемането на достъпа му до класифицирана информация “, разясни вътрешният министър. „ Той ще си работи по делата, които му се разпореждат, даже в тях да има сведенията и обстоятелства, съставляващи държавна загадка, това няма да бъде спънка той да работи по тях, добави министър Рашков.

След излизането на решението на Конституционен съд във връзка с основния прокурор, би трябвало да стартира инспекция, инициирана от министъра на правораздаването, стана ясно от думите на.

„ Щом като един чиновник от една оперативна работа по отношение на една разработка, може да направи предложение непосредствено до съд и да изиска позволение за потребление на СРС, разумно поражда въпросът за какво пък оня чиновник на Министерство на вътрешните работи, който реализира следствие върху едно съответно наказателно дело, да няма такова право. Включително и длъжностни лица, които по формулировка не реализират следствие, обаче в Закона за СРС такава правна опция в закона за тях е планувана. Топва е едно деяние по следствието, което е заложени в Наказателно-процесуален кодекс, само че проверяващият служител на реда няма право да го употребява без посредничеството на прокурор. Смятам, че в случай че се промени законът в тази тенденция ще се реализира с изключение на ускорение на процеса, прокурорите ще се освободят от един ангажимент, който имат в този момент и ще си насочат вниманието към подготвянето на обвинителни актове и тяхната отбрана в съда “, разгласи вътрешният министър.

Във връзка с жестокото ликвидиране в Русе, Рашков разяснява, че го смятат за разкрито.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР