Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер потвърди намерението си да

...
Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер потвърди намерението си да
Коментари Харесай

Зеехофер ще затегне граничния контрол


Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер удостовери желанието си да затегне граничния надзор за бежанци, даже и федералният канцлер Ангела Меркел да не успее да се контракти с сътрудниците от Европейски Съюз. Това министърът съобщи в изявление за в. „ Зюддойче Цайтунг “.

„ Ако на срещата на върха на Европейски Съюз не бъде открито дейно решение, ние ще връщаме имигрантите, които са били регистрирани в някоя друга страна от Евросъюза “, сподели той.

Въпросът с противодействието против незаконната миграция докара до съществени различия в немското държавно управление. По-рано Зеехофер заплаши Меркел, че едностранно ще излезе с разпореждане към полицията да стартира огромен надзор по границите на страната и да изпраща назад мигрантите, които получават отвод за даване на леговище на немска територия. Баварския Християнсоциален съюз (ХСС) даде на Меркел две седмици период за търсене на решение на миграционния проблем на европейско ниво.

В отговор канцлерът напомни на Зеехофер разделянето на управляващите в немската политика, измежду които в това число е и правото ѝ да уволни някой от министрите. “В кабинета на канцлера трансфораха мухата в слон. Твърде извънредно е да бъдат заплашвани пълномощията на съдружен сътрудник. Ние няма да се примирим с това “, сподели Зеехофер По-рано той даже е заплашвал с разпадането на десния ръководещ блок, в случай че му изискат оставката.

Във връзка с тази рецесия съпредседателят на Лявата партия Бернд Риксингер допусна, че сегашната обстановка съставлява заплаха за политическото бъдеще на Меркел. „ В мен се основава усещането, че това е прелом против Меркел. И че същинската цел е свалянето на Меркел “, сподели той в изявление за в. „ Хайлбронер штиме “.

Вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц сподели пред в. „ Райнише пост “, че Меркел и Зеехофер би трябвало допустимо най-бързо да уредят спора между тях, с цел да не навредят на държавното управление. „ Този вътрешен спор сред ХДС и ХСС вреди на страната ни. Само мога да се надявам, че двете партии бързо ще го уредят. “

Лидерът на Зелените Аналена Бербок е на мнение, че Меркел би трябвало да заеме по-твърда позиция във връзка с своя министър и към ХСС като цяло. „ По време на мини срещата на върха в Брюксел канцлерът би трябвало да даде да се разбере, че за нея Европа е по-важна от районната партия в Бавария, чийто взор се насочи обратно “, сподели тя.

Меркел се намира сред два огъня. От една страна тя не желае да влиза в кавги с сътрудниците от Европейски Съюз, към които ще тръгне нов поток от мигранти, в случай че Зеехофер затвори немските граници. От друга страна Меркел няма интерес от вътрешните различия в държавното управление си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР