Вътрешният министър Иван Демерджиев е внесъл сигнал в прокуратурата за

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е внесъл сигнал в прокуратурата за
Коментари Харесай

Вътрешният министър със сигнал до прокуратурата за украинските бежанци

Вътрешният министър Иван Демерджиев е внесъл сигнал в прокуратурата за нарушавания на последното постоянно държавно управление с помощите за украинските бежанци.

Демерджиев подсети, че в постоянния кабинет е имало вицепремиер, който е отговарял за тази активност, въпреки да не загатна съответно името на Калина Константинова.

Вътрешният министър посочи, че за сравними интервали от пет месеца служебното държавно управление е отпуснало 43 млн. лева, а предходното постоянно държавно управление - 151 млн. лева за подкрепяне на бежанците:

" За образец ще дам, че над 43%  са изплатени на 24 физически лицау кжоито са посочени като лица за контакт, на 42 сдружения, което е необичайно и поражда доста въпроси. Наред с това над 93 млн. лв. са изплатени по протоколи, които не е ясно кой е подкрепят, както и броя на лицата, които са подомогнати. А стресиращите обстоятелства са, че най-вероятно са подмогнати така наречен мъртви души - хора, които единствено по документи се намират в избрани хотели ", сподели министърът.

Демерджиев предизвести, че има заплаха от връщане на европейски средства, с които е финансирана активността по подкрепяне на бежанците от Украйна

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че Калина Константинова ще отговори на следващия ден на изнесените от Иван Демрджиев данни за възможни нарушавания.

По обявата работи: Георги Даскалов БНР подкасти: Green Deal BNR 2023 Podcast В центъра на системата На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР