Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че държавното обвинение е образувало

...
Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че държавното обвинение е образувало
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Рашков не познава закона, досъдебни производства се образуват за престъпления, не за лица

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че държавното обвиняване е образувало досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев. В отговор от спецпрокуратурата обявиха, че това по закон е невероятно.

„ Вече свикнахме от прокуратурата да се получават погрешни данни “, съобщи пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков.

„ Няма подозрение, че това е досъдебно произвеждане, формирано против вицепремиера Асен Василев. Това е корист с право от прокуратурата, защото вътре няма никакви данни за каквото и да е закононарушение, освен за закононарушение по работа. Интересно за какво прокуратурата продължава да лъже за какво произвеждане против Василев няма. Те ще се опитат да има нещо, което да размахват в общественото пространство “, сподели силовият министър, като сподели листове в ефира на медията.

В отговор Валентина Маджарова, началник на спецпрокуратурата, обаче изясни, че по закон това е невероятно.

„ Аз не зная от кое място министър Рашков разполага с тази информация, само че още от ноември 2017 година по закон не се образуват досъдебни производства против съответни лица. Образуват се следствия за съответни закононарушения “, означи Валентина Маджарова.

По думите й, в случай че има въобще формирано такова следствие, то по закон се разпорежда на следовател от следствен отдел.

„ Ежедневно в Специализираната прокуратура постъпват десетки сигнали, може да се направи инспекция, само че с оглед съответно наличие, би трябвало да се ревизират съответни формирани досъдебни производства “, сподели още Маджарова.

Тя подсети, че Специализираната прокуратура дава информация постоянно когато има какво да каже и когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина по съответни каузи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР