Ватиканът е възприел бизнес кодекс, която установява правилата за обществените

...
Ватиканът е възприел бизнес кодекс, която установява правилата за обществените
Коментари Харесай

Папата: Ватиканът възприе бизнес кодекс за обществените поръчки

Ватиканът е възприел бизнес кодекс, която открива разпоредбите за публичните поръчки за Светия трон и Папската страна в опит да бъдат възпрени корупцията и измамите, се споделя в персонално апостолическо писмо на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, оповестено през вчерашния ден и представено от ДПА.

"Усърдието на положителния татко на семейство е главен принцип ", стартира своето така наречен motu proprio (папски документ, публикуван без съвещания със съветници).

"Световната стопанска система и засилващата се причинност извеждат на предно място благоприятни условия за постигането на доста икономисване на средства, като се работи с голям брой снабдители на артикули и услуги ", написа папата и отбелязва, че положителното ръководство на обществените средства изисква "предана и почтена администрация ".

Папа Франциск и мюсюлмански водач приканиха за молитва за завършек на пандемията

По думите му в центъра на широкообхватния набор от правила стоят правилата за "прозрачност, надзор и конкуренция в процедурите ". Според папата регулациите ще оказват помощ за забележителното понижаване на риска от корупция във ватиканската администрация.

Медийният портал на Светия трон "Ватикан нюз " разказва разпоредбите като централизиране на доставки на артикули и услуги. Освен това доставчиците, които са разследвани за корупция, машинация или пране на пари, ще бъдат изключвани от търговете.

Новият бизнес кодекс ще влезе в действие 30 дни след публикуването му, уточни ДПА и Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР