Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно

...
Ватикана прие молбата на епископ от Индия да бъде временно
Коментари Харесай

Ватикана отстрани индийски епископ за изнасилване на монахиня

Ватикана одобри молбата на свещеник от Индия да бъде краткотрайно освободен от свещеническите му отговорности, откакто полицията го разпитва към този момент втори ден по обвинявания в обезчестяване на монахиня.
Кардинал Осуалд Грасиас, ръководител на Конференцията на католическите епископи в Индия заяви, че папа Франциск е получил молба от епископа да бъде краткотрайно освободен от служебни отговорности.
Монахиня от южния индийски щат Керала упрекна свещеник Франко Мулакал, който управлява епархията в Джаландхар, че я е изнасилил няколко пъти в продължение на две години, съобщи МИА.
Все още не са повдигнати обвинявания против епископа. Той отхвърля изказванията на монахинята и споделя, че желае да отбрани името си. Епископът изиска от Ватикана краткотрайно да се отдръпна, в миг когато вероятността за за арестуването му се усилва.
„ Вземайки поради всички условия, Светият Отец одобри молбата му “,съобщават от Ватикана.
Християнската общественост, която съставлява 19% от популацията на страната, се раздрусва от спад на доверието, обвързван с увеличението на случаите на полово принуждение, засягащи църковни лица.
Католическата черква е изправена пред световна рецесия, обвързвана със половото посягане на свещеници над малолетни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР