Ватикана направи безпрецедентно официално дипломатическо възражение срещу проект на италиански

...
Ватикана направи безпрецедентно официално дипломатическо възражение срещу проект на италиански
Коментари Харесай

Ватикана се обяви срещу антихомофобски закон в Италия

Ватикана направи невиждано публично дипломатическо несъгласие против план на италиански закон против хомофобията, оповестяват италианските медии.

Така нареченият закон Зан, който сега се разисква в италианския парламент, има за цел да накаже актове на дискриминация и подстрекателство към принуждение против хомосексуалисти, лесбийки, транссексуални и хора с увреждания.

Според вестник „ Кориере каузи Сера ” Ватикана твърди в публична записка, че, двустранния контракт сред Италия и Светия трон.

" Това е невиждан акт в историята на връзките сред двете страни - или най-малко няма обществени прецеденти ", споделя ежедневникът.

Фактическият външен министър на папа Франциск, архиепископ Пол Ричард Галахър, изпрати писмо - или „ вербална нота “ - до италианското посолство към Светия трон на 17 юни, написа вестникът.

В писмото се допуска, че законът Зан ще наруши Конкордата, като ограничи католическата независимост на убежденията и изразяването.

Това е по този начин, тъй като католическите учебни заведения няма да бъдат освободени от задължението да вземат участие в новооснован народен ден

Писмото също по този начин показва угриженост, че католиците в бъдеще могат да се изправят пред правосъдни искове за изложение на отзиви против правата на ЛГБТИ, написа вестникът.

„ Кориере каузи Сера ” означи, че даже Светият трон да не е предприемал сходна стъпка против план на италиански закон, Конкордатът му дава право да го направи.

Нито Ватиканът, нито италианското външно министерство дадоха отговор на претенции за коментар на материала във вестника, оповестен четири дни преди гей прайд парада в Рим през 2021 година

Законът Зан беше признат от долната камара на Народното събрание през ноември, само че окончателното му утвърждение надалеч не е обезпечено, защото се сблъсква с твърда съпротива от десни партии в Сената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР