Ватикана изрази протеста си пред италианските власти по отношение на

...
Ватикана изрази протеста си пред италианските власти по отношение на
Коментари Харесай

Ватикана иска промени в италиански законопроект за борба с хомофобията

Ватикана изрази митинга си пред италианските управляващи във връзка с законопроект за битка с хомофобията, съобщи Ройтерс.

Според Ватикна законопроектът в сегашната си форма може да ограничи религиозната независимост на Римокатолическата черква в Италия.

Протестът, за който заяви през днешния ден в. " Кориере каузи сера ", е бил връчен на италианското посолство към Светия трон от ватиканския външен министър на 17 юни.

Протестът се отнася за по този начин наречения " Закон Дзан ", наречен по този начин в чест на Алесандро Дзан, народен представител педераст от левоцентристката Демократическа партия. Законопроектът бе утвърден от долната камара на италианския парламент и сега се дебатира в комисия на Сената.

Ватикана счита, че в сегашната си редакция законопроектът нарушава Латеранските контракти от 1929 година, които откриват Ватикана като суверенна страна и контролират връзките сред Светия трон и Италия.

Ватикана се притеснява, че законопроектът може да докара до криминализирането на Римокатолическата черква в Италия поради отхвърли й да благославя еднополови бракове и поради опълчването й на осиновяването на деца от хомосексуални двойки и поради отхвърли й да преподава теории, свързани със половата принадлежност, в католическите учебни заведения, съобщи източник от Ватикана.

Макар Римокатолическата черква постоянно да порицава дискриминирането и насилието против хомосексуални, тя се афишира срещу всевъзможни теории за половете, които са в положение да размият или отстранен разликите сред мъжете и дамите, отбелязва Ройтерс.

От законопроекта в сегашната му редакция не са удовлетворени и някои членове на партиите " Напред Италия " и " Лига ", отбелязва ТАСС. Те упорстват също за изменение на редица формулировки на този текст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР