Вашингтон. Властите на САЩ подготвя по-строги изисквания за тестове за

...
Вашингтон. Властите на САЩ подготвя по-строги изисквания за тестове за
Коментари Харесай

The Washington Post: САЩ затягат изискванията за тестове за COVID-19 за влизащите в страната

Вашингтон. Властите на Съединени американски щати приготвя по-строги условия за проби за COVID-19 за всички, които влизат в страната, в това число завръщащите се американци, с цел да лимитират разпространяването на евентуално рисковия вариант „ Омикрон “, оповестява изданието The Washington Post , базирайки се на свои източници.

Съгласно публикуваната информация тези, които имат намерение да пътуват до Съединени американски щати, ще би трябвало да се подложат на тест не по-късно от ден преди да се качат на полет, без значение дали са имунизирани и от коя страна отпътуват. Администрацията във Вашингтон също по този начин обмисля въвеждането на условие всички пътуващи да бъдат тествани наново в границите на три до пет дни след идването им на американска територия. Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да разгласи обществено решенията в четвъртък.

В същото време, продължава изданието, управляващите на Съединени американски щати разискват опцията за въвеждане на условие за седемдневна карантина за всички гости, в това число жители на Съединени американски щати, даже в случай че резултатите от теста им са негативни. Нарушителите на тези правила ще бъдат глобявани и наказвани. Все още не е ясно по кое време тъкмо ще влязат в действие новите условия. Според източниците на изданието това ще се случи след една-две седмици. Подробностите за новите правила към момента се разискват в Белия дом, Министерството на здравеопазването и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

В момента управляващите в Съединени американски щати изискват имунизираните с утвърдена от Вашингтон или Световната здравна организация (СЗО) ваксина да бъдат тествани за ковид не по-късно от три дни преди заминаването. През ноември повече от 200 хиляди души са дошли в Съединени американски щати от чужбина всеки ден, добавя изданието.

Във вторник Байдън, отговаряйки на въпросите на репортерите дали ще контракти спомагателни ограничавания за пътешестване със съдружниците си, акцентира, че той, за разлика от своя предходник Доналд Тръмп, „ не шокира съдружниците на Съединени американски щати “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР