Вашингтон възобнови преговорите си с талибаните в Катар, съобщава Франс

...
Вашингтон възобнови преговорите си с талибаните в Катар, съобщава Франс
Коментари Харесай

Вашингтон поднови преговорите с талибаните

Вашингтон възобнови договарянията си с талибаните в Катар, оповестява " Франс прес ", цитирайки дипломатически източник на Съединени американски щати.

Това се случва три месеца, откакто президентът Доналд Тръмп приключи дипломатическите старания за слагане завършек на войната в Афганистан - най-дългата война, водена от Съединените щати.

" Съединени американски щати се включиха в договарянията в Доха. Акцентът на полемиката ще бъде намаляването на насилието и прекратяването на огъня ", съобщи дипломатът, осведомен с напъните за преустановяване на съвсем две десетилетия война в Афганистан.

През септември Съединени американски щати и талибаните бяха на крачка от подписването на съглашение за евакуиране хиляди американски войски в подмяна на гаранции за сигурност. Очакваше се и да се проправи път към директни договаряния сред талибаните и държавното управление в Кабул, които да доведат до допустимо спокойно съглашение след повече от 18 години война. Същият месец обаче Тръмп назова многогодишните старания " мъртви " и отдръпна покана към бунтовниците да се причислят към секрети договаряния. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР