Вашингтон възнамерява да включи ракетни системи с голям обсег на

...
Вашингтон възнамерява да включи ракетни системи с голям обсег на
Коментари Харесай

CNN: Вашингтон ще включи ракетни системи с голям обсег в оръжейните доставки за Украйна

Вашингтон има намерение да включи ракетни системи с огромен обхват на деяние в оръжейната помощ за Украйна, съобщи Си Ен Ен (CNN), базирайки се на неназовани публични източници. Според тях американската администрация е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет за Киев, който може да бъде разгласен още идната седмица.

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов реагира с коментар, че се надява " здравият разсъдък да надделее " и сходни оръжия да не стигат до Киев. Посланикът се базира на изказване на представителя на Пентагона Джон Кърби, който сподели, че няма дефинитивно решение по въпроса.

По-рано тази седмица представителят на Пентагона Джон Кърби акцентира, че към момента не е взето дефинитивно решение по въпроса за ракетите с огромен обхват. При разполагане наоколо до границата ракетите биха могли да нападат цели навътре в Русия, като екипът на Байдън преглежда тази опция " като прекомерно провокативна за Кремъл. "

В момента 14 страни употребяват тези системи, които са в положение да изстрелят 12 управляеми ракети за по-малко от минута и да трансформират бързо местоположението си, преди да бъдат засечени от съперника.

13,6 милиарда $ военна и филантропична помощ за Украйна бе утвърдена от Белия дом при започване на март. Тя включва повече от 100 гаубици, дронове и муниции.

Представител на администрацията във Вашингтон споделя, че този голям пакет може да има по-голямо влияние от изпращането на няколко усъвършенствани ракетни системи, за които украинците евентуално ще се нуждаят от повече образование.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР