Вашингтон стана първият щат в Америка, който одобри използването на

...
Вашингтон стана първият щат в Америка, който одобри използването на
Коментари Харесай

Еко-завършек: Във Вашингтон позволяват "човешка почва"

Вашингтон стана първият щат в Америка, който утвърди потреблението на човешкото тяло за компостиране, написа " Гардиън ". Методът е опция на погребването или кремирането.

Лицензирани предприятия ще смесват телата със вещества като дървени стърготини и плява, като част от естествен и органически развой. Резултатът ще е към две ръчни колички " човешка почва ".

Близките на умрелите хора ще имат правото да задържат получената почва, по същия метод, както биха приели прахта след кремация. Привържениците на концепцията споделят, че по този метод се дава смисъл на телата ни откакто починем. Те са на мнение, че методът е природосъобразен и опция на кремацията, след която се отделят въглероден диоксид и прахови частици във въздуха.

Идеята идва от Катрина Спейд, която след завършването си в Университета в Масачузетс, стартира да учи погребалната промишленост. Тя базира концепцията си за " човешка почва " на елементарните практики на компостиране на фермерите през годините.

Тя допълнила процеса откакто разкрила, че дървени стърготини, плява и люцерна образували комбинация от азот и въглерод, която, съпроводена с човешко тяло, забързва процеса на естествения компост.

През 2017 година Спейд основава " Рикомпоус ", с цел да показа публично концепцията си. До в този момент законът във Вашингтон позволяваше единствено кремация или погребение. Новият закон влиза в действие през май 2020 година и ще разрешава " човешко компостиране ", както и хидролиза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР