Вашингтон се присъедини към обвиненията в антисемитизъм, отправени към бившия

...
Вашингтон се присъедини към обвиненията в антисемитизъм, отправени към бившия
Коментари Харесай

Примката се затяга. Нов удар по Роджър Уотърс

Вашингтон се причисли към обвиняванията в антисемитизъм, отправени към някогашния член на " Пинк флойд " Роджър Уотърс, който през май на концерт в Берлин се появи в облекло, много сходно с униформа на Секретен сътрудник - корпусът за защита на висшите нацистки функционери, съобщи Агенция Франс Прес, представено от Българска телеграфна агенция

Миналата седмица берлинската полиция разгласи, че стартира следствие " по съмнения за подбудителство към ненавист " след недоволства, " че театралното му облекло може да възхвалява или оправдава националсоциалистическия режим и да нарушава публичния ред ".
-->
На фотоси, оповестени в обществените мрежи, Уотърс е облечен в дълго черно палто със знак, напомнящ свастика и с алена лента на ръкава. 

Няколко медии оповестиха също, че по време на шоуто на екран са били изписани с червени букви имената на Ане Франк и Ширин Абу Акле - американската публицистика от палестински генезис, работеща за телевизионния канал " Ал Джазира ", и убита при израелско нахлуване през май 2022 година

Държавният департамент на Съединени американски щати осъди това показване, " съдържащо знаци, надълбоко оскърбителни за еврейския народ и омаловажаващи Холокоста ".  " Това не е първи случай, в който този актьор употребява антисемитски детайли ", гласи публикувано прессъобщение.

Роджър Уотърс е на 79 години. В последните години пази акцията за протест на израелски артикули в името на палестинската идея.

Музикантът упреква критиците си в " непочтеност ".

" Аспектите на концерта, сложени под въпрос, са ясно обръщение против фашизма, несправедливостта и фанатизма във всичките му форми ", написа той в профилите си в Инстаграм и Туитър.Бившата звезда на групата " Пинк флойд " провокира дискусия неотдавна, когато съобщи, че " не е правилно, че съветската инвазия в Украйна е била непровокирана ", напомня Агенция Франс Прес.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР