Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп, чрез съобщение в социалната

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп, чрез съобщение в социалната
Коментари Харесай

Reuters: Доналд Тръмп посъветва „Apple“ да произвежда продуктите си в САЩ, за да избегне митата срещу Китай

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, посредством известие в обществената мрежа „ Туитър “, в събота посъветва американската софтуерна компания „ Apple “ да стартира да създава продуктите си в Съединени американски щати, в случай че желае да избегне митата върху китайския импорт, предава Reuters .
От компанията изпратиха писмо в петък, в което споделиха, че препоръчаните мита ще обиден цените за „ необятен кръг “ от артикули на им, в това число техния „ интелигентен “ часовник, само че не беше упоменат мобилният телефон „ Айфон “.
Също в петък, Тръмп разгласи че президентската му администрация възнамерява налагането на нови мита върху китайски артикули на стойност 267 милиарда $.
В събота американският държавен глава „ туитна “, че „ цените на Apple може и да се усилят, поради солидните мита, които може да наложим върху Китай – само че има просто решение, при което ще има НУЛА налози и данъчен тласък. Произвеждайте продуктите си в Съединени американски щати, вместо в Китай. Започнете да строите нови заводи в този момент “.
От американската компания отхвърлиха коментар.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР