Вашингтон. Представители на министерствата на отбраната на Турция и Съединените

...
Вашингтон. Представители на министерствата на отбраната на Турция и Съединените
Коментари Харесай

ТАСС: Турция се опитва да се споразумее със САЩ за ракетите С-400 и изтребителите F-35

Вашингтон. Представители на министерствата на защитата на Турция и Съединените щати ще продължат договарянията за разрешаване на проблемите при доставките на американски изтребители F-35 от пето потомство и придобиването на съветските зенитни ракетни системи C-400 в Анкара. Това се показва в изказване, направено в събота от министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар след диалози с и.д. министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан във Вашингтон, предава TACC .
" Обменихме отзиви и информация във връзка с F-35 и C-400 и се съгласихме да продължим договарянията по тези тематики и да създадем всичко допустимо да разгадаем проблемите сред нашите страни. Ще се опитаме да реализираме прочут прогрес през идващите дни ", сподели Акар.
През ноември 2016 година стана известно за договарянията сред Турция и Руската федерация по отношение на закупуването на S-400. Известно е, че сключването на контракта е доказано от съветската страна на 12 септември 2017 година, в това време турският водач Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че към този момент е направено предплатено заплащане по контракта. Турция ще стане първата страна от НАТО, която ще получи С-400 от Русия, броят на доставените комплекси не е публично избран.
Американският асистент държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси в оставка, Уес Мичъл, на 26 юни 2018 година предизвести, че придобиването на С-400 от Турция ще докара до използване на наказания против Анкара и качествена смяна в двустранните връзки. Освен това, както акцентира Мичъл, Съединените щати могат да откажат да дават самолети F-35 на Турция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР